divider-da

Plantenverzorging; jouw genietmomentje

Zorg je goed voor planten, dan wordt je beloond! Planten verzorgen is jouw wekelijkse genietmomentje, waarbij je heerlijk door je huis struint. Kijk even wat je plantje nodig heeft en geef h’m een scheutje water. Geen ijswater; gewoon aangenaam van temperatuur. In de winter zijn planten minder dorstig, dan moet je het genietmomentje een week uitstellen. Wil je je plantje af en toe in de watten leggen, dan zijn dit onze verwentips.

divider-da-line

Begonia

Begonia is de grand dame van het stel, met zo veel mooie bloemen! Ze verdient een licht plekje op het oude theekastje. Onze verwentip: houd de grond een beetje vochtig. Deze dame houdt hiervan.

Verkrijgbaar: januari t/m december

Potroos

Zo lief en schattig is het potroosje. De bloempracht vraagt iets meer energie van de plant; ze verdient af en toe iets meer water. Onze verwentip: extra voedingstoffen maken haar blij!

Verkrijgbaar: januari t/m december

Succulenten

Succulenten zijn misschien geen veeleisende diva’s, maar ze hebben  wel een sterk karakter. Geef regelmatig een beetje water in de zomer, maar hooguit maandelijks in de winter. Qua temperatuur kan alles, kijk op het etiket of jouw succulent van felle zon houdt of niet.

Verkrijgbaar: januari t/m december

Campanula

De frisse Campanula is een bloemenzee waar je zowel binnen als buiten van kan genieten. Gun haar vooral voldoende licht en waterafvoer. Onze verwentip: verwijder uitgebloeide bloemetjes!

Verkrijgbaar: februari t/m september

Princettia

Princettia is een prinsesje, dat straalt als je haar een lichte plek geeft zoals op de side table in de woonkamer. Onze verwentip: af en toe de onderkant van de pot in lauw water dompelen.

Verkrijgbaar: augustus t/m december

Poinsettia

Iedereen kent haar wel; de Poinsettia oftwewel Kerstster. Duidelijk familie van de lieftallige Princettia en een onmisbare bloeier voor de wintermaanden. Onze verwentip: af en toe de onderkant van de pot in lauw water dompelen.

Verkrijgbaar: november t/m december

Gentiana

Van oorsprong is de Gentiana een rotsplantje. Ze slaapt ‘s nachts maar opent haar bloemen weer bij ochtendlicht. De diepblauwe bloemen stralen in de zomer ook op balkon of terras. Onze verwentip: deze plant vraagt niet veel van je, behalve een vochtige potgrond.

Verkrijgbaar: juni t/m oktober

Cyclaam

De bloemen van de cyclaam staan fier op hun steel en verspreiden een heerlijk, subtiel geurtje. De felle bloemen steken mooi af tegen het diepgroene, hartvormige schutblad. Onze verwentip: giet wat water op een onderschoteltje om de potgrond vochtig te houden.

Verkrijgbaar: januari t/m februari

Maculata

De Maculata wordt ook wel de stippenbegonia genoemd, met witte stippen als sproetjes. Laat haar stralen op een lichte plek (maar niet vol in de zon!) en ze groeit van blijdschap. Onze verwentip: giet wat water op een onderschoteltje om de potgrond vochtig te houden.

Verkrijgbaar: januari t/m april

Kalanchoë

Kalanchoë is een kleine en oersterke vetplant met ieniemienie felgekleurde bloemetjes. Ze staat graag in het middelpunt, bijvoorbeeld op de eetkamertafel. Onze verwentip: zet haar in de zomer op het balkon of terras!

Verkrijgbaar: januari t/m december

Anthurium

Anthurium glimt van geluk als hij van jou een licht plekje krijgt, bijvoorbeeld op jouw aanrecht. Onze verwentip: 1 keer per maand plantenvoeding, daar is de plant wild van.

Verkrijgbaar: januari t/m december

Phalaenopsis

Phalaenopsis is de Koningin onder de bloemen. Ze verwelkomt jouw bezoek zeer hartelijk in de lichte hal. Onze verwentip: 1 keer per maand speciale orchideeënvoeding, dat geeft haar extra energie om te stralen.

Verkrijgbaar: januari t/m december

Spathiphyllum

Met Spathiphyllum snuif je pure zuurstof! Deze kanjer is niet alleen stijlvol, maar draagt bij aan een gezond klimaat in je huis. Onze verwentip: houd de voeten vochtig, daar is de plant dol op.

Verkrijgbaar: januari t/m december

Chrysant

Lief, fris en uitnodigend. De stijlvolle chrysant voelt zich heerlijk in een koele ruimte zoals je hal. Op balkon of terras kan ze heerlijk stralen maar liever niet in de volle zon. Onze verwentip: houd de potgrond vochtig door iedere dag een scheutje water te geven.

Verkrijgbaar: juli t/m maart